Határmenti pályázat: Arad és Orosháza kulturális-művészeti kínálata Wi-Fi-interneten terjesztve

Arad és Orosháza kulturális és turisztikai kínálatát a két városban felszerelendő Hots Spots-rendszeren keresztül fogják népszerűsíteni. A projektet, amelynek keretében Hots Spots állomásokat hoznak létre, a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Programja 2007-2013 finanszírozza.
A pályázat lényege, hogy az érdeklődők a Wi-Fi és Hots Spots szolgáltatás segítségével az érdeklődők hozzáférhessenek a két partnerváros kulturális és turisztikai kínálatához.
A tervek szerint Aradon 30 darab Hots Spots állomást szerelnek fel, főként a turisták által látogatott helyeken. A projekt ugyanakkor 30 térfigyelő kamera kihelyezését is biztosítja Arad utcáin, s ezeken keresztül fognak képeket feltenni az internetre, ily módon is népszerűsítve a turisztikai látványosságokat.
„A pályázat előírja, hogy Aradon, amelyik projektvezető, és Orosházán, mint partnernél a megfelelő és szükséges informatikai eszközöket is telepítsük, hisz ezek nélkül a rendszer működésképtelen, a várt turisztikai tájékoztatás nem jut el a célközönséghez. Mindez elősegíti a határmenti turizmus fejlesztését” – mondta Gheorghe Falcă, Arad polgármestere.
A pályázat megvalósítására a két városnak 12 hónap áll rendelkezésére, ez idő alatt a partnerek egyeztetik az alkalmazandó technológiát, a beszerezendő eszközöket, és tesztelniük is kell a hálózatot.
A Magyar Román Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 között támogatja a térség lakóinak az információszolgáltatást, a kommunikációt a határ két oldalán, hisz lényeges, hogy tudomást szerezzenek Arad és Orosháza turisztikai, kulturális kínálatáról, a lehetőségekről.
A projekt megvalósításához szükséges forrás 85 százaléka az Európai Uniótól származik, 13 százalék a román kormány támogatása és 2 százalék Arad önrésze.
A pályázattal Arad 218 000 eurós finanszírozáshoz jutott, amelyhez a helyi költségvetés 4500 eurót tett hozzá.

Hagyjon üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>