2020. január 25. szombat
Likefestoon / Aktuális / 1,1 milliárd forint mini bölcsődékre

1,1 milliárd forint mini bölcsődékre

Péntektől nyújthatják be a 10 ezer lélekszám alatti települések önkormányzatai a pályázatukat. Egy pályázó maximum 10 millió forintot nyerhet, csupán 5 százalék önerőt kell biztosítani.

1,1 milliárd forint keretösszeggel indult pályázat a mini bölcsődék létrehozására. A kormányzati forrásból megvalósuló pályázatra olyan önkormányzatok jelentkezhetnek, ahol jelenleg nincs bölcsődei ellátás, a lakosságszám 10 ezer alatt van és az egy lakosra jutó adóerőképesség 20 ezer forint alatti – jelentette be a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin elmondta, a mini bölcsőde január 1-jétől egy új ellátási forma, és létesítésénél kevesebb minimumfeltételnek kell megfelelni, az intézmények legfeljebb 7-8 gyermeket fogadnak majd be, a jogszabály szerint pedig egy kisgyermeknevelőt és egy dajkát kell csak alkalmazni.

Egy önkormányzat legfeljebb 10 millió forintot nyerhet, a pályázóknak csupán 5 százalék önerőt kell biztosítaniuk. A szaktárca számítása szerint 100-200 között lesz a nyertesek száma, így várhatóan 600-800 új bölcsődei férőhely is létrejöhet a mini bölcsődéknek köszönhetően.

Novák Katalin hozzátette, hatszáz olyan önkormányzat van az országban, amelyek megfelelnek a pályázati kritériumnak, ők az elnyert összeg 70 százalékát eszközbeszerzésre is fordíthatják.

Pályázni augusztus 25-től lehet, a tervek szerint pedig november végén hirdetik ki a nyerteseket.

Fotó: archív fotó

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.