2019. december 12. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / 10 milliárd forintot szánnak bölcsődei fejlesztésre

10 milliárd forintot szánnak bölcsődei fejlesztésre

A forrásokat leginkább új férőhelyek létrehozására szánják. A korábbi sikeres pályázatoknak köszönhetően idén például Kunágotán, Medgyesegyházán és Magyarbánhegyesen is bölcsőde nyílhat.

A bölcsődei rendszer átalakításának célja, hogy minél több férőhelyet, lehetőséget és nagyobb rugalmasságot biztosítson a 3 év alatti gyermeket nevelő szülők számára. A megújult rendszerben négy típusú, hagyományos, mini, családi és munkahelyi bölcsőde közül lehet választani – emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára.

Novák Katalin elmondta, elmúlt években 117 milliárd forintot irányoztak elő bölcsődei és óvodai férőhelyek létrehozására, illetve megújítására. A 117 milliárd forintnyi forrás 85 százaléka már lekötött, 93 milliárd forintnak pedig már ismert a helye – számolt be az államtitkár, aki a következő időszakról szólva elmondta,  idén a tervek szerint 10 milliárd forintot fordítanak fejlesztési és központi költségvetési forrásokból bölcsődei fejlesztésekre. Ezt döntően új férőhelyek létrehozására szánják – tette hozzá.

Új óvodai férőhelyek esetében háromezer felett jár a szám, megújultak esetében pedig 57 ezernél– írja az MTI.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.